top of page

Vrijheid en afwisseling in mijn werk vind ik fijn. Het zorgt ervoor dat ik mijn creativiteit kwijt kan en ik geïnspireerd blijf. Ik wilde vroeger altijd psychotherapeut worden maar ervaarde te veel druk en regels vanuit het zorgsysteem op de GGZ. In mijn werk als zelfstandig trainer, (team)coach en proces- en intervisiebegeleider heb ik gevonden wat ik zocht. In het contact met de groep of het individu, in mijn samenwerkingen en in het ontwerpen en uitvoeren van maatwerktrainingen, gaat bij mij de energie stromen.

Zo geleerd, zo gedaan

Ik ben opgegroeid met een moeder die in hetzelfde vak zit als ik nu en een vader die zich bezighield met onderwijsontwikkeling. Eerst als docent, later als ondernemer. Leren en ontwikkelen is me met de paplepel ingegoten. Ik kan me nog goed herinneren hoe ze het hadden over modellen als het Enneagram en de kernkwadranten van Offman. Bij ons thuis werd gesproken over ‘een leven lang leren’. Over het benutten van je kwaliteiten en talenten maar ook het leren kennen van je schaduwkanten en belemmerende angsten.

Ik wilde niets liever dan begrijpen hoe ik in elkaar zat en begon op jonge leeftijd aan een interne reis van zelfontdekking en zelfreflectie. Vandaaruit is een fascinatie ontstaan voor mensen. Voor wat hen drijft, hoe ze samenleven en samenwerken. Maar ook voor verschillen tussen mensen en tegenstrijdigheden in henzelf.

Over

Mij

Wat mij kenmerkt

 

Mijn talent is om bedding te maken voor het moedige gesprek dat je te voeren hebt met jezelf en anderen. Eerst de innerlijke dialoog, waarin je zowel de leuke kanten als de minder leuke kanten van jezelf leert kennen en vervolgens de dialoog met anderen; “Dit is waar ik in geloof, waar ik voor sta en wat ik te doen heb, kun je dat accepteren?"

Met inlevingsvermogen, analytisch inzicht en enthousiasme begeleid ik mensen in kleine en grote transformaties.  Ik ben goed in het creëren van overzicht en structuur en het verwerven van inzicht in iemands unieke kracht.

Website optie 4.png

Achtergrond

 

Ik ben cum laude afgestudeerd als psycholoog-trainer aan de Universiteit Leiden met een Master in Klinische Psychologie en de specialisatie Trainers Course Communication Skills. Na mijn studie ben ik werkzaam geweest voor de Universiteit Leiden (faculteit Psychologie en Geneeskunde) en Hogeschool Leiden (opleiding HRM) als vaardigheidstrainer en werkgroepbegeleider.

Vanuit enthousiasme voor het trainersvak begon ik met mijn vriendin Lize van Tol het Training Atelier. We wilden ruimte creëren voor mensen om kwetsbaar te zijn en te onderzoeken wat hen drijft en energie geeft. Daaruit ontstond een platform voor jongeren en afgestudeerden om aan de slag te gaan met thema’s als het twintigers- en dertigersdilemma, rouwverwerking, burn-out en bore out en coaching. Een jaar lang hebben wij workshops gegeven op een prachtige locatie midden in het centrum van Leiden. En dat smaakte naar meer. Jong en onervaren als ik was wilde ik echter eerst ervaring opdoen binnen organisaties. Want hoe moest ik mensen gaan begeleiden in hun transformaties als ik niet eerst meer zou leren over waar en hoe ze met elkaar werken en leven?

Dat bracht mij bij organisatieontwikkeling. Eerst bij Inspirezzo, een adviesbureau voor onderwijsontwikkeling van onderop en later bij Berckeley Square, een adviesbureau voor sociale innovatie. In de rol van adviseur, teamcoach, trainer en begeleider. Die ervaringen hebben me ontzettend veel opgeleverd maar de grootste les die eruit voortkwam, was mijn blijvende hang naar het trainersvak. In die rol voelde ik me het meest thuis en misschien wel het meest heel.

Dat heeft me er begin 2019 toe gezet om voor mezelf te beginnen als trainer en coach. Ik sloot me aan bij trainingsbureau’s VIStrainingen, Generatie Storm en Full Potential Institute. Maar daarnaast behield ik mijn vrijheid om losse klussen aan te nemen wat me bijvoorbeeld in contact heeft gebracht met Yellow Walnut, een organisatie die succesvolle ondernemers helpt hun onderneming uit te bouwen.

 

Coachingstrajecten die mij gehoplen hebben mijn eigen weg te vinden zijn ProjectGelukt en het 90 dagen programma van Idéfix.

Voor meer informatie over wat ik doe en gedaan heb:           en

  • LinkedIn Social Icon
bottom of page