top of page
curriculum vitae
Over Mij
 • LinkedIn - White Circle

Nicklee de Langen

(10-07-1989)

 

J.J. Cremerplein 43-2

1054 TJ Amsterdam

06 131 711 22

nicklee.delangen@gmail.com

www.nickleedelangen.com

www.linkedin.com/in/nickleedelangen

 • Ik heb een grote fascinatie voor persoonlijke ontwikkeling, veranderprocessen en groepsdynamiek.

 • Ik krijg er energie van mensen te inspireren en te laten groeien. Acceptatie en geloof in eigen kunnen zijn daarbij voor mij van essentiële waarde. Door mensen te helpen bij het verwerven van inzicht in hun drijfveren, vastgeroeste patronen en hun passies en talenten, geloof ik dat mensen vanuit hun unieke kracht zelf verandering teweeg kunnen brengen.

 • Door een combinatie van analytisch inzicht en inlevingsvermogen ben ik in staat heldere feedback te geven en mensen te begeleiden in het aangaan van het moedige gesprek met zichzelf en anderen.

Ervaring

Trainer | Coach | Adviseur

Nicklee de Langen training & coaching

apr 2017 - heden

Met een achtergrond in Klinische Psychologie en een specialisatie in Training and Development, houd ik me sinds dit jaar bezig met het geven van trainingen op het gebied van Communicatie (o.a. teamontwikkeling, professionele gespreksvaardigheden en feedback) en Persoonlijke Ontwikkeling (o.a.persoonlijke effectiviteit, talentontwikkeling, sollicitatietraining)

 

Lopende opdrachten: 

 • LUMC | Medisch Psycholoog, communicatie trainer/docent van co-schap studenten en eerstejaars geneeskunde studenten.
  Taken o.a.: Les geven, begeleiden, coachen, evaluatie en beoordeling in samenwerking met arts.

 • Coach event de Upstarter

 • Inspirezzo | team development traject ROC van Amsterdam

Overige opdrachtgevers:

 • Hogeschool Leiden | Sollicitatietraining 4ejaars HRM studenten

 • Jules Dock | begeleiden van grootschalige brainstorm en inspiratiesessies (All Energy Day, Pressure Cooker)

 • International Student Network Leiden | team development training

Adviseur | Projectmanager | Trainer

Inspirezzo - Adviesbureau voor onderwijsontwikkeling van onderop

feb 2016 - mrt 2017

Bij Inspirezzo was ik het afgelopen jaar verantwoordelijk voor het:

 • organiseren en aansturen van een aantal grote Educatie Events (opdrachtgevers: Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Stichting IRIS, ROCvA)

 • het opstellen van projectprogramma’s, offertes, actieplannen en draaiboeken

 • ontwikkelen en geven van feedbacktraining en een growth-mindset training 

 • begeleiden van teamontwikkeling en brainstorm/inspiratie sessies


In mijn functie bij Inspirezzo heb ik het afgelopen jaar mee mogen kijken hoe verschillende soorten organisaties en teams in elkaar steken en hoe er wordt samengewerkt. Ik merkte dat ik er erg veel plezier uit haal om met de klant mee te denken over het behalen van hun gewenste doelen en de processen die in gang gezet kunnen worden om deze doelen te behalen.

Mede-oprichter | Trainer

Het Training Atelier 

jan 2016 - heden

Het Training Atelier is een platform voor twintigers en dertigers om bij elkaar te komen en te praten over thema’s en levensvragen waar millenials mee te maken krijgen. We bieden ondersteuning aan jongeren en afgestudeerden om in beweging te komen. We geven handvatten om geactiveerd weer aan de slag te gaan en verder te komen.

Wij willen met elkaar ruimte creëren waar we kwetsbaar mogen zijn en kunnen onderzoeken wat ons drijft en energie geeft. Binnen deze ruimte kun je ideeën opdoen om te delen met anderen, experimenteren met gedrag, jezelf verbazen en vanuit daar in beweging komen.

Workshops:
- Twijfelende Twintigers
- Dubbende Dertigers
- Rouwverwerking
- Van (on)rust naar (on)rust
- Coach jezelf, coach een ander

Werkgroep begeleider | Trainer | Mentor

Universiteit Leiden 

sept 2015 - jan 2016

- Interpersoonlijke beroepsvaardigheden

Als trainer zorgde ik voor het verzorgen en uitvoeren van een tweedaagse training op het gebied van interpersoonlijke beroepsvaardigheden aan tweedejaars studenten psychologie (traject duurt 6 weken). In deze cursus staat nadrukkelijk de psycholoog als professional centraal. Om als professional goed in het werkveld te kunnen functioneren is er kennis nodig over de eigen motivaties, (gespreks)vaardigheden en competenties, persoonlijke effectiviteit, je eigen unieke talent, valkuilen, zelf-saboterende patronen, besluitvormingsprocessen en reflectieve vaardigheden. Het is van belang dat je kunt reflecteren op eigen gedrag en op wat dit gedrag vervolgens oproept bij anderen. Ook het reflecteren op groepsdynamische processen, de context waarin het gedrag plaats vindt, is onderdeel van het leerproces.

- Persoonlijkheids, Klinische en Gezondheidspsychologie
Tijdens deze cursus bied ik aan psychologie studenten uit het eerste jaar een inleiding op de klinische en gezondheidspsychologie aan en de hierbij relevante persoonlijkheidspsychologie. Verder begeleid ik de studenten tijdens deze cursus bij een door henzelf ontworpen gedragsverandering programma.

- Tutoraat Academische Vaardigheden
In het studieonderdeel Tutoraat Academische Vaardigheden wordt een begin gemaakt met de academische vorming van de student, met name met de training in drie belangrijke algemene academische vaardigheden: het schrijven van een artikel, het houden van een voordracht en het opzetten van een experiment. Ik begeleid de studenten zowel als tutor en als mentor.

Projectmedewerker 

Effectory - Organisatie voor innovatief medewerkersonderzoek

okt 2010 - aug 2014

Effectory heeft als doel organisaties te verbeteren door gebruik te maken van de feedback van de eigen medewerkers, klanten/cliënten en vrijwilligers. 
Het team waar ik onderdeel van uitmaakte, houdt zich bezig met cliëntenonderzoek in de zorgbranche (o.a. gehandicaptenzorg, ouderenzorg). Ik was van begin tot eind betrokken bij een onderzoek en ondersteunde de projectmanagers, consultants en salesmedewerkers op diverse vlakken. 
Als projectmedewerker is het belangrijk dat je een goed overzicht hebt van de lopende projecten en weet in te schatten hoeveel tijd de verschillende werkzaamheden gaan kosten. Hierbij was het belangrijk dat ik zowel met de mensen binnen mijn team als buiten mijn team goed kon communiceren en afstemmen.

educatie

Universiteit Leiden

Cum laude MSc Clinical Psychology                                                                          

Specialisatie: Trainers Course Communication Skills                                  

 

Universiteit van Amsterdam

BSc Psychology

Honeursprogramma 

 

2013-2015

2013-2014

2009-2012 

2009-2010

vaardigheden

ontwikkelen van trainingsprogramma’s

presentatie technieken

webdesign

eventmanagement

ontwikkelen en uitvoeren van sollicitatietrainingen en begeleiden van het inwerktraject

persoonlijkheid

belangstellend

enthousiast

behulpzaam

leergierig

betrouwbaar

gestructureerd

zelfstandig 

nauwkeurig

analytisch

download Cv
bottom of page